Skip to main content
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2019
Αξιολόγηση:
5 ψήφοι

Τα καλύτερα plug ins για Prestashop

από την GIM

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η πλατφόρμα Prestashop, αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η πλατφόρμα Prestashop, αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος. Παρά το γεγονός ότι είναι μία πλήρης πλατφόρμα με πανίσχυρα χαρακτηριστικά, πάντα είναι απαραίτητη η προσθήκη επιπλέον εφαρμογών και επεκτάσεων ώστε το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή το κατάστημα, να ταιριάξει απόλυτα στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

Οι επεκτάσεις/ προσθήκες συνήθως αφορούν:

 • Την ασφάλεια
 • Το SEO
 • Τις κριτικές
 • Τα social media
 • Back up
 • Εφαρμογές πληρωμών
 • Εφαρμογές αποστολών
 • Εφαρμογές πλοήγησης
 • Εφαρμογές εμφάνισης προϊόντων
 • Προσθήκες που αυξάνουν την λειτουργικότητα

prestashop addons

Ας τα πάρουμε ένα προς ένα και ας τα δούμε αναλυτικότερα.

Γιατί είναι απαραίτητες οι προσθήκες ασφαλείας; Διότι αν δεν τις προσθέσετε, θα είναι σαν να έχετε φτιάξει ένα φυσικό κατάστημα που έχει πόρτα και κλειδαριά αλλά δεν έχει συναγερμό και κάμερες. Επομένως για τη σωστή λειτουργία του καλό είναι να γίνουν οι επεκτάσεις ασφαλείας.

Παραδείγματα: εφαρμογή για watermark ώστε να προστατεύονται οι φωτογραφίες σας από παράνομη χρήση. Ή εφαρμογή που ελέγχει τη δράση του χρήστη.

Γιατί είναι απαραίτητες οι επεκτάσεις που αφορούν το SEO; Διότι πολύ απλά χωρίς SEO, δηλαδή χωρίς να διαβάζεται σωστά από τις μηχανές αναζήτησης ένα site, δεν υπάρχει. Και προφανώς κανείς δεν θέλει να φτιάξει ένα κατάστημα το οποίο θα είναι «αόρατο».

Γιατί είναι απαραίτητες οι επεκτάσεις κριτικών; Διότι οι κριτικές των χρηστών είναι η κινητήριος δύναμη ενός καταστήματος. Οι χρήστες εμπιστεύονται τις κριτικές άλλων χρηστών και έτσι δημιουργείται μία αλυσίδα συστάσεων η οποία μπορεί να τροφοδοτεί διαρκώς με νέους πελάτες. Αφήστε που ένα κατάστημα χωρίς κριτικές δεν δημιουργεί εμπιστοσύνη στους δυνητικούς πελάτες του.

Γιατί είναι απαραίτητες οι επεκτάσεις για social media; Οι λόγοι είναι αρκετοί. Τα social media αποτελούν ένα παράλληλο σύμπαν το οποίο επηρεάζει την πραγματική ζωή τόσο μέσα από το λεγόμενο peer group, δηλαδή την ομάδα των συνομηλίκων, όσο και μέσα από τις διαφημίσεις οι οποίες «τρέχουν» στις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το κατάστημα με τη δική του αυτόνομη παρουσία στα social media μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης των χρηστών, ως σημείο επίλυσης προβλημάτων, ως σημείο παροχής υπηρεσιών που διευκολύνουν τη ζωή του χρήστη, ακόμα και ως σημείο χαλάρωσης. Διότι με λίγα λόγια, μια επιχείρηση η οποία δεν υπάρχει στα social media, δεν υπάρχει και στην πράξη.

prestashop addons 2

Παραδείγματα: εφαρμογή για log in με πολλαπλούς τρόπους η οποία τοποθετείται στο header του site σας. Ή εφαρμογή που επιτρέπει την εμπλοκή του χρήστη σε δραστηριότητες στα social σε πραγματικό χρόνο.

Γιατί είναι απαραίτητες οι επεκτάσεις back up; Η απάντηση είναι σχεδόν προφανής. Το back up είναι η εγγύηση ασφάλειας! Μόνο έτσι θα είστε βέβαιοι ότι τα αρχεία και οι βάσεις δεδομένων σας θα μπορέσουν να αντικατασταθούν σε περίπτωση ατυχήματος. Διότι ποτέ δεν μπορεί να προβλέψει κανείς πότε κάτι θα πάει στραβά. Εξ’ άλλου το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν.

Γιατί είναι απαραίτητες οι επεκτάσεις πληρωμών; Διότι συχνά τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες ενός πολύπλοκου συστήματος πληρωμών.

Πέρα από τους προφανείς τρόπους πληρωμών και υπάρχουν και άλλοι, αρκετά δημοφιλείς όπως:

 • Quickpay
 • Offline πληρωμές με κάρτα
 • Προπληρωμές (για την περίπτωση στην οποία κάποιος πελάτης θέλει να «φορτώσει» χρήματα στο λογαριασμό του και να αφαιρεί όσο προχωρά σε συναλλαγές
 • Universal Payment Module το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας μέθοδο πληρωμών

Γιατί είναι απαραίτητες οι επεκτάσεις τρόπων αποστολής; Διότι δεν αρκεί ο πελάτης να βάλει μία παραγγελία, πρέπει να την παραλάβει κιόλας. Χάρη σε διάφορες προσθήκες που υπάρχουν διαθέσιμες για Prestashop, θα φτιάξετε ακριβώς αυτό που έχετε στο μυαλό σας.

prestashop

Γιατί να προσθέσετε εφαρμογές πλοήγησης; Διότι έτσι θα βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη και θα διευκολύνετε την πλοήγησή του εντός του καταστήματός σας. Όσο πιο εύκολο είναι να κινηθεί στο κατάστημα για να βρει αυτό που ψάχνει, τόσο πιο πολύ αυξάνει η πιθανότητα να προβεί σε κάποια αγορά.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται τα: φίλτρα, megamenu και αναζήτηση.

Γιατί να προσθέσετε εφαρμογές εμφάνισης προϊόντων; Διότι θα σας βοηθήσουν να προβάλετε τα προϊόντα σας ακριβώς με τον τρόπο που επιθυμείτε. Και όσο καλύτερος ο τρόπος τόσο περισσότερες οι πωλήσεις.

Μερικά παραδείγματα: προβολή 360 μοιρών, προβολή μέσω video, εφαρμογή LookBook δηλαδή το πως φαίνονται τα προϊόντα σε χρήση (φορεμένα, στημένα κλπ), slider, mosaic, συναφή προϊόντα (ιδανικό για cross selling), zoomer ώστε να φαίνονται οι λεπτομέρειες του προϊόντος, blog και άλλα πολλά.   

Γιατί να ενσωματώσετε εφαρμογές αυξημένης λειτουργικότητας; Διότι αυτές οι προσθήκες είναι αυτές που θα διαφοροποιήσουν το κατάστημά σας και θα το κάνουν να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την επιτάχυνση της διαδικασίας check out μέχρι τρόπους να κρατήσετε τον πελάτη περισσότερη ώρα στο κατάστημα.

Τέτοια μπορεί να είναι: το layout, η διαχείριση προϊόντων, η προσφορά της ημέρας, η εγγραφή στο newsletter, η παραγγελία με ένα κλικ, η λίστα επιθυμιών, carousel προϊόντων κ.α.

Κόστος plug ins

Ψάχνοντας τη λίστα με τα πιο ευπώλητα plug ins για το Prestashop για το 2019, βλέπουμε τιμές που ξεκινούν από 12 δολάρια και φτάνουν στα 104 δολάρια.

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

 

Προσθέστε Σχόλιο

Restricted HTML

 • Επιτρεπόμενα HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Οι γραμμές και οι παράγραφοι σπάνε αυτόματα.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετατρέπονται αυτόματα σε συνδέσεις

Πριν φύγετε...

Θέλετε μία δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία 15';

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

Μονεμβασίας 4

Άγιος Δημήτριος, 17342, Αττική

info@greekinternetmarketing.com

tel: 211 71 53 031

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατό μαζί σας!